Speel-o-theek De Speelstek

Evenementen

In verband met te weinig vrijwilligers is De Speelstek de laatste tijd niet meer actief bij evenementen.

Wij hopen dat wij zo spoedig mogelijk weer aanwezig zullen zijn bij bijv. de Braderie of de Buitenspeeldag.

Komt u ons helpen?

Buitenspeeldag 2015

Ruim 250 kinderen spelen, sporten en dansen tijdens de 5e Buitenspeeldag 

Op woensdagmiddag 10 juni zaten de Boskoopse kinderen niet achter de tv of achter de computer. Ze waren aan het spelen, sporten en dansen op de pleinen van Brede School Snijdelwijk tijdens de landelijke Buitenspeeldag. Mede door het mooie weer en de leuke activiteiten was de opkomst enorm: Ruim 250 kinderen.

Voor het 5e jaar organiseert Speel-o-theek De Speelstek de Buitenspeeldag in Boskoop en nog nooit was de opkomst zo hoog. Samen met medeorganisatoren Sportspectrum en Kern Kinderopvang was alles klaargezet en konden de kinderen om 13:00 uur een stempelkaartje komen halen. Hiermee konden ze aan 10 verschillende activiteiten deelnemen en een flesje water, een appel en een tasje ophalen. 

De sfeer was goed en doordat de activiteiten goed verdeeld waren over de verschillende pleinen, hoefde niemand lang te wachten. De kinderen hebben zich helemaal uit kunnen leven op de tumblingmat, bij de dansworkshops van Dansstudio Soof’it en tijdens het freerunnen, voetballen en tennissen. Tussendoor werd er geknutseld en werden er konijnen geaaid met Kern Kinderopvang. Bij de medewerkers van de speel-o-theek werd het houten spel Möllky gespeeld, werd er spijkerbroek gehangen en werd er gefietst en gestept op het verkeersplein.


 

 

Buitenspeeldag 2015

Woensdag 10 juni 2015 van 13.00 tot 16.00 uur

Spelen, sporten, dansen en nog veel meer! Rondom Brede School Snijdelwijk in Boskoop. Kom je ook?

Lees het volledige programma op de website van Brede School Snijdelwijk

Verkiezing speel-o-theek van het jaar 2015

Aan wie geven we het stokje door?

Op zaterdag 7 maart 2015 vindt de ontknoping van de Verkiezing Speel-o-theek van het Jaar 2015 plaats. De titel die De Speelstek een jaar lang heeft mogen dragen en zaterdag door ons doorgegeven wordt aan de twee finalisten: Wobbel uit Bunnik en De Knikkerpot uit Lekkerkerk. Hiermee hebben we te maken met twee serieuze kandidaten die beiden terecht in de finale staan. En wij kunnen het weten, als lid van de jury! 

De besturen van Speel-o-theek De Speelstek en van de Vereniging Speelotheken Nederland hebben dit jaar samen de beoordeling van de ingezonden rapporten en locatiebezoeken verzorgd. Door deel te nemen in de jury van deze verkiezing probeert De Speelstek haar rol als ambassadeur invulling te geven. Eerder had De Speelstek al een bijeenkomst met andere speel-o-theken georganiseerd om kennis en ervaringen te delen. 

We wensen hierbij de speel-o-theken Wobbel en De Knikkerpot veel succes! 

 

Workshop

Coöperatieve spellen en Educatief spelmateriaal

In de week van 16 t/m 20 februari is er in Brede School Snijdelwijk extra aandacht voor spel en spelen. Op donderdagmiddag 19 februari 2015 organiseert Speel-o-theek De Speelstek een workshop over coöperatieve en educatieve spellen voor ouders, grootouders en andere belangstellenden. 

 

Coöperatieve spellen: mét elkaar in plaats van tegen elkaar

Samenwerken en het behalen van een gezamenlijk doel staat centraal bij een coöperatief spel. Spelers spelen mét elkaar in plaats van tegen elkaar. Deze spellen hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren te overleggen, samen te werken, naar elkaar te luisteren en samen beslissingen te nemen. Een coöperatief spel leidt tot een positieve sfeer in de groep en laat zelfwaardering van kinderen groeien.

 

Educatief spelmateriaal: spelenderwijs taal en rekenen ontwikkelen

Al vanaf de geboorte zijn kinderen en hun ouders bezig met taal. Vanaf het eerste gebrabbel tot het schrijven van de eigen naam. Het zijn de ouders die het hun kinderen leren. Later op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en op de basisschool wordt hier op voort geborduurd en wordt de taalontwikkeling verder uitgebreid. Maar ook dan kunnen ouders thuis nog een belangrijke bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van hun kind door te spelen met taal. De speel-o-theek beschikt over een ruim assortiment educatieve spelletjes voor diverse leeftijden.  

 

Een actieve, praktische én leuke workshop

In de workshop worden de deelnemers ervaringsdeskundigen. De workshop is actief en praktisch. De deelnemers leren door zelf te doen. We geven uitleg aan de hand van spelmateriaal uit de speel-o-theek. Zowel bordspellen als ander spelmaterialen komen aan bod. Na afloop van de workshop hebben de deelnemers diverse spelvormen geleerd, om direct in de begeleiding van kinderen in te kunnen zetten. 

De workshop is op donderdag 19 februari 2015 van 13.30 – 15.00 uur, vindt plaats in de speel-o-theek in de Brede School en gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

 

Zin in deze leerzame, maar vooral leuke middag? Geef u dan snel op. De deelname is beperkt en vol = vol.

Aanmelden kan door de antwoordstrook op onderstaande formulier in te leveren bij de speel-o-theek: brievenbus Snijdelwijklaan 4E, of  stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Braderie Boskoop 2014

Na een jaar van afwezigheid vanwege onze verhuizing, waren we er weer bij. Op de gezellige Boskoopse Braderie op 19 en 20 september 2014.

Het was lekker weer, dus het was gezellig druk. We stonden samen met De Plataan en de overige deelnemers van de Brede School Snijdelwijk als één team naast elkaar.

Met name het prijsjes vissen was zeer populair. Er is wel 179 keer gevist. Een record! Daarnaast hebben we 4 nieuwe leden kunnen noteren. Hopelijk zijn er nog meer mensen enthousiast geworden en volgen er in de komende periode nog meer. Daarnaast hebben we weer veel mensen geïnformeerd en folders uitgedeeld om onze naamsbekendheid op peil te houden.

Helaas hebben we geen nieuwe vrijwilligers kunnen vinden. Die kunnen we goed gebruiken. In ieder geval heel veel dank aan de vrijwilligers die meegewerkt hebben aan het laten slagen van dit evenement. Hopelijk kunnen we er volgend jaar weer staan.

 

Vrijwilligers gezocht

De Speelstek draait 100% op vrijwilligers.

Wil je ons helpen?

Dan hoef je geen leenkosten te betalen. 

Meer info bij Vrijwilliger worden?

 

 

 

 

Leren, spelen en opvoeden onder 1 dak

Speelotheek van het Jaar 2014

Contact

Adres:

 • De Speelstek in "Brede School Snijdelwijk"
 • Snijdelwijklaan 4e, 2771 SX Boskoop

 

Openingstijden:                                                                

 • Woensdag 13.30 - 15.30 uur
 • Zaterdag 10.00 - 12.00 uur
 • Zie ook: Sluitingsdata

 

Verlengen en reserveren:

 • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Telefoon: 0172 - 766 189

 

Algemeen:

 • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Zie ook: Het bestuur
 

Een greep uit het assortiment

 • B2.jpg
 • B15.jpg
 • B31.JPG
 • B41.JPG
 • B45.JPG
 • b65.jpg
 • F130.JPG
 • F142.JPG
 • F161.JPG
 • G87.JPG
 • G119.JPG
 • G123.JPG
 • G136.JPG
 • piratenkist.jpg
 • ridder_prinsessenkist.jpg